פסוק לי פסוקך
איזה פסוק נבחר למודעה על ההקמה מחדש של ישיבת פורת יוסף? באופן פלאי שניים ממייסדי הישיבה הציעו את אותו הפסוק
כעשור לאחר חורבנה של ישיבת פורת יוסף, ספינת הדגל של היהדות הספרדית בארץ, עם נפילת הרובע היהודי במלחמת השחרור, נאספו יחד רבנים ואישי ציבור ופעלו להקימה מחדש.
ישבו יחד כמה מן המייסדים וניסו לנסח מודעה לציבור על חידוש הישיבה. במהלך הישיבה קם הרב יהודה צדקה והכריז בהתרגשות: "במהלך תפילות ביום הכיפורים האחרון חשתי שיש פסוק המבטא את שמחתנו בצורה מדויקת". פנה הרב צדקה אל הספרייה והביא מחזור ליום הכיפורים.
לעומתו קם מנהל הישיבה הרב עזרא שרים ואמר: "יש פסוק בספר ישעיהו ההולם את שמחתנו", וניגש גם הוא אל הספרייה להביא תנ"ך.
המתינו שאר החכמים למוצא פיהם של שני הרבנים, ומה רבה היתה הפתעתם ששניהם התכוונו לאותו פסוק בספר ישעיהו, שאותו קוראים בהפטרת יום הכיפורים: "וּבָנוּ מִמְּךָ חָרְבוֹת עוֹלָם מוֹסְדֵי דוֹר־וָדוֹר תְּקוֹמֵם" (ישעיהו נח, יב).
מיום הקמתה הייתה ישיבת פורת יוסף מוסד מרכזי וחשוב בהתפתחות התרבותית והדתית של העדה הספרדית בארץ. בישיבה לימדו גדולי חכמי המזרח, ובמשך השנים הנהיגו בוגריה את יהדות המזרח בארץ ובתפוצות. מסיבה זו נתפס חידוש הישיבה לאחר חורבנה במלחמת העצמאות כאירוע חשוב ומרגש כל כך.
למרבה הפלא, שניים מחכמי הישיבה מציעים את אותו הפסוק כדי לעטר בו את ההזמנה לחנוכת הישיבה המחודשת. פסוק זה, המתאר את חידושה של ירושלים לאחר החורבן, הולם היטב את הפלא של תקומת הישיבה לאחר חורבנה.